Actief bezinnen

De lijst die jij zoekt! 

We hebben alles keurig alfabetisch voor jou geordend. Je vindt er een korte beschrijving van de vereniging, wat praktische info en je komt er ook te weten hoe graag ze nieuwkomers verwelkomen.

Is de drempel toch te hoog om er eens binnen te stappen? Geef ons dan een seintje en word lid van Zonder Zorgen. Wij helpen je de nodige contacten te leggen binnen de centra, zodat je vriendelijk wordt ontvangen en je er je meteen thuisvoelt.


ATB De Natuurvrienden


De lokale afdeling van deze vereniging organiseert wandelingen, fietstochten, groepsreizen, volksdans- avonden. Ze hebben een aantal vakantiehuizen in België en richten zich vooral op ecologische recreatie, als passend antwoord op commerciële en grootschalige toerisme.

Een 100-tal mensen zijn lid (merendeel senioren) en de verbondenheid tussen hen is groot. 

Herman Buts: "Leden en niet-leden kunnen in het vriendenhuis Auberge d'Arimont verblijven. Het bevindt zich nabij Malmedy, in een omgeving die zich prima leent voor wandelen, fietsen, natuur-exploratie en creatieve kunstuitingen."


Natuurvrienden Hove Zonder Zorgen


ATB De Natuurvrienden is een internationale beweging met meer dan een half miljoen leden met als belangrijkste peilers het promoten van natuurbeleving en culturele activiteiten.


Contactpersoon: 

 • Herman Buts 
 • Ridder Van Ranstlei 23
 • 2640 Mortsel
 • herman.buts@gmail.com


Koninklijke verzamelaarsclub HOFILA


Deze club verenigt verzamelaars uit Hove en omgeving, 11x per jaar in dienstencentrum Ten Hove. Je vindt er indrukwekkende verzamelingen post-zegels, maar ook lucifersdoosjes, telefoonkaarten, munten, oude radio's met lampen en Liebig-prenten zijn gegeerd en worden er bewonderd. 

Hofila bestaat uit 45 leden en het lidgeld bedraagt €5 per jaar. 

Secretaris Hugo Peerlinck: "De meeste leden van onze club zijn senioren. We zijn trots wanneer iemand van onze club een bepaald niveau bereikt!"


postzegels verzamelen met Hofila en Zonder Zorgen Hove


De verzamelaarsclub maakt deel uit van een grotere kring postzegelverzamelaars, om keuzeboekjes uit te wisselen. Ze gaan er prat op dat alles verloopt in een gemoedelijke en aangename sfeer.


Contactpersoon: 

 • Hugo Peerlinck
 • Nieuwstraat 2
 • 2540 Hove
 • hugo.peerlinck@skynet.be


Paul Van Ostaijenkring


Jaarlijks organiseert de kring een 6-tal activiteiten waaronder een museumbezoek, concert, wandeling, cultureel weekend en een eigen evenement. Deze activiteiten koppelen ze aan de persoon van Paul Van Ostaijen en zijn werk.

De vereniging telt ongeveer 30 leden (waaronder veel senioren). Jaarlijks lidgeld bedraagt €10 per persoon of €15 per gezin. 

Voorzitter Jack Ooms: "Al onze activiteiten sluiten we af met een drankje om wat bij te praten, onze sociale contacten aan te halen en nieuwe initiatieven voor te stellen."


Paul Van Ostaijenkring zonder zorgen Hove


In de maand januari organiseert de kring een nieuwjaarsreceptie met een gastspreker die wat meer vertelt over de figuur van Paul Van Ostaijen.


Contactpersoon: 

 • Jack Ooms
 • Hortensialei 21
 • 2540 Hove
 • jackooms@yahoo.com


Actief bezinnen
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x