Actief creëren

De lijst die jij zoekt!

We hebben alles keurig alfabetisch voor jou geordend. Je vindt er een korte beschrijving van de vereniging, workshop of kunstkring, wat praktische info en je komt er ook te weten hoe graag ze nieuwkomers verwelkomen.

Is de drempel toch te hoog om er eens binnen te stappen? Geef ons dan een seintje en word lid van Zonder Zorgen. Wij helpen je de nodige contacten te leggen binnen de verenigingen, zodat je vriendelijk wordt ontvangen en je er je meteen thuisvoelt.


Parallax

Deze relatief kleine vereniging verzamelt amateur-fotografen, van geïnteresseerde beginners tot quasi volleerde professionals, zowel jong als oud. Van de 20 leden zijn er 6 gepensioneerd en het oudste lid telt maar liefst 87 lentes. De sfeer binnen de groep is vriendschappelijk en gezellig. 

Het jaarlijks lidgeld bedraagt €25. Bij deelname aan sommige activiteiten (geen verplichting) moet eveneens een bijdrage betaald worden.

Hugo Milants: "Registreren van wat je ziet is met de huidige technische middelen niet zo moeilijk meer, maar als je in een foto gevoelens kan leggen, dan pas maak je een beeld."De invulling van twee avonden per maand waarop de leden samenkomen, is zeer divers. Dat gaat van het bespreken van foto’s, over gastsprekers, tot effectieve workshops. Buiten de reguliere clubvergaderingen organiseren ze regelmatig uitstappen naar locaties die mooie beelden kunnen opleveren.


Contactpersoon: 

  • Hugo Milants 
  • F. Kusterslaan 17
  • 2650 Edegem
  • hugo.milants@telenet.be
Volkskunstgroep Tijl en Nele


In de schoot van een toenmalige jongens- en meisjesjeugdbeweging onder ouderlijk toezicht (1968) is Tijl en Nele na meer dan 50 jaar geëvolueerd naar een groep van dansers van een al wat oudere leeftijd, zeg maar senioren. Ook de dansleiding en het dansprogramma is mee geëvolueerd, rekening houdend met wat de danslustigen nog fysiek en mentaal aankunnen.

Geert Buys: "Sommigen zullen dansen een sport vinden, maar wij 'volksdansers' klasseren onze dansen onder 'volkskunst', naast zingen en vendelen."


volkskunstgroep Tijl en Nele Hove zonder zorgen


Alle senioren die mee willen volksdansen, zijn welkom. Het merendeel van de dansers in de groep heeft jaren volksdanservaring en is steeds bereid om anderen in hun eerste pasjes te begeleiden.


Contactpersoon: 

  • Geert Buys
  • Lakenmakersstraat 143
  • 2800 Mechelen
  • tijlennelehove@gmail.comActief creëren
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x