Twee mensen zonder zorgen: Karel en Lieve!

Wat voorafging 

Een glad wegdek. Meer was er niet voor nodig om het leven van Karel en Lieve drastisch om te gooien. Het verdict van de dokter was hard. Karel zou nooit meer zelfstandig kunnen stappen. Een harde klap voor de levensgenieter die Karel was. Maar ook nu wilde hij niet bij de pakken blijven zitten. Lieve moest en zou blijven werken. En hij zou zijn plan trekken. Met de hulp van Zonder Zorgen.  

Welke specifieke zorgen kreeg Karel om normaal te blijven functioneren? 

  • We zochten een geschikte zorgassistent (thuishulp) voor Karel. Iemand die qua profiel perfect bij hem past. 
  • Dagelijks komt verpleging en kiné langs bij Karel voor verzorging en oefeningen. 
  • De gezinsauto werd aangepast, zodat Karel - zelfs met rolstoel - even mobiel is als voorheen. Hiervoor deden we een aanvraag via het ziekenfonds en het VAPH voor terugbetaling. 
  • We lieten een parlofoon installeren, zodat Karel zijn familie en vrienden kan binnenlaten wanneer Lieve niet thuis is. Karel voelt zich veilig, omdat hij weet dat het alarm voor valpreventie en noodhulp altijd de wacht houdt en zijn geliefden tijdig alarmeert. Ook hiervoor brachten we het nodige papierwerk in orde en kregen Karel en Lieve deels een terugbetaling. 
  • De boodschappen van het gezin worden aan huis geleverd, zodat Lieve 's avonds rustig kan koken en zich doorheen de dag op haar werk kan concentreren. Op vrijdag kiezen Karel en Lieve voor een maaltijd aan huis. Meer tijd voor elkaar én lekker!  
  • Karel maakt gebruik van gespecialiseerd vervoer om twee keer per week te gaan kaarten met zijn vrienden. Zo raakt hij sociaal niet geïsoleerd en heeft hij steevast iets te vertellen aan Lieve wanneer die 's avonds thuiskomt. Twee mensen zonder zorgen: Karel en Lieve!
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x